Friday 11 April 2014

Warm arms - Lämpimät käsivarret

I get chilly easily. Recently - I've come to notice that I have several shirts with 3/4 sleeves but I get really cold in them, so the solution: The armwarmers!
I chose two delicious colours from my hand dyed wools and started knitting. The yarns are dyed with Fomitopsis pinicola (the brown one) and Dandelion blossoms overdyed with woad (mint green + robins egg) . It's strangely satisfying knitting with the yarns that I have dyed myself. Don't know why. It just is. Love those colours btw. 


The armwarmers themselves are really simple: just a tiny rib on the both ends, then knit-knit-knit on the round , adding some stitches to make them accommondate the shape of my arms. Oh yes and some stripes.  These are very practical, yet I find them quite charming. I'm a happy camper! 



Olen vilukissojen sukua. Siis niitä ihmisiä, jolla on aina kylmä alle +25 asteen lämpötiloissa (josta pääsisimme näppärästi siihen kuinka Suomessa ei ikinä voi olla liian kuuma ja kuinka ihanaa on kesällä kun joskus on kunnolla lämmin eikä tarvi pitkähihaista paitaa, mutta jos jätetään se keskustelu toiseen kertaan - eh?) 

Kummallisesti nykymuoti suosii vajaamittaisia hihoja, ja onhan ne nätit täytyy myöntää. Korostavat kivasti ranteita ja mitä kaikkea, mutta tällaiselle kylmänaralle ihmiselle tulee silloin jatkuvasti vilu. Eli ratkaisuna tähän huutavaan pulmaan neuloin käsivarrenlämmittimet.

Langoiksi valikoitui ihan omin pikku kätösin värjäiltyä lankaa. Ruskea on kantokäävällä värjättyä ja mintunvihreä/veden sininen (mikä on suomenkielinen vastine värille "robin's egg"??) joka on ensin värjätty voikukan kukinnoilla ja päälle vielä morsingolla

Reunoihin kapeat joustimet ja sitten vain radoitettua putkea neulomaan. Vähän silmukoita lisää matkan varrella että istuvat kunnolla eivätkä purista.  Tein jopa peukaloille aukot, että näitä passaa pitää joko peukalo reiästä pujotettuna tai sitten ilman... Ovat toimivat ja väriyhdistelmä tuo mieleen minttusuklaa jäätelön. Mistäs sellaista saisi tähän nyt heti?




4 comments:

malin said...

I actually really need some armwarmers too! I guess I'll have to add these to my never ending to do -list...

A-L said...

Nuuskis: it's perfect brainless knitting. Good for relaxing in between all the school work:-)

berenike said...

Such lovely warmers, I need a pair too!

A-L said...

berenike: these only take a couple of hours to knit so just go for it!